(ВІДЕО) Перші кроки з екзоскелетом

НАЗАД
04 грудня 2023 16:43

Фізичні терапевти Держприкордонслужби опановують нове устаткування, яке допоможе ставити на ноги пацієнтів, котрі втратили таку можливість.

Прикордонні медики отримали перший екзоскелет, провели коротке навчання під керівництвом інженерів компанії-розробника та вже перейшли до практичних занять щодо його застосування.

Наразі для підготовки операторів у якості пацієнта згодився бути прикордонник Олександр, який також проходить лікування після поранення, однак не має проблем з опорно-руховим апаратом. Тож фізичні терапевти можуть відпрацювати навички управління екзоскелетом без шкоди для пацієнта.

Згодом, після завершення підготовки до використання устаткування пацієнтами, яким екзоскелет буде потрібен для реабілітації, його почнуть використовувати за призначенням.

«Люди, які постійно знаходяться у візку, зустрічаються з такими проблемами як запалення суглобів, адже вони не використовуються. Окрім того йде сильний психологічний тиск, тому що для них основною проблемою є те, що на них всі дивляться з гори, – розповідає фізичний терапевт Іван ГОНЧАР, – за допомогою цього апарата ми можемо вирішити ці проблеми, тобто це буде профілактика запальних процесів, відновлення нормальної роботи органів малого тазу, ми можемо досягнути осьового навантаження, це включає м’язову систему, серцево-судинну систему… якщо у нас людина отримала чи поранення, чи захворювання і вона тривалий час знаходиться в горизонтальному положенні – під час такого лежання пацієнт втрачає шість відсотків свого тонусу за тиждень, щоб потім надолужити його треба прикласти дуже багато фізичної роботи, тому за допомогою цього апарата ми можемо дати старт такій людині, дати їй зрозуміти, що вона має динаміку, що вона буде ходити, а далі за допомогою відповідних фахівців ми зможемо відновити таку людину.»

Власне придбання екзоскелету стало можливим завдяки реалізації проєкту Європейського Союзу для Інтегрованого управління кордонами «Стійкість». Цей проєкт фінансується ЄС та впроваджується Міжнародним Центром Розвитку Міграційної Політики з метою забезпечення потреб служб, які є причетними до забезпечення безпеки державного кордону України.

У майбутньому апробація та успішне використання такого устаткування дозволить розширити рамки проєкту.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси